Моята снимка
Блогът представлява хомогенна смес от футбол, музика и литература + щипка разни други благи работи...

понеделник, 20 май 2013 г.

До кога?

Преди 7 години Италия бе разтърсена от "Калчополи", всички добре помним кървавата бразда, която скандалът остави. От тогава периодично се правят по няколко ареста на футболни хора, спират се права на играчи и треньори и т.нат. Но порнографията си продължава - пипалата на мафията продължава да порастват отново и отново...
Снощи директивата бе Милан на всяка цена да се класира за квалификациите на Шампионската лига за другия сезон. Силвио Берлускони не искаше да гледа мултимилионната си селекция в Лига Европа. Само че домакините от Сиена оказаха здрав отпор и още през първата част поведоха с 1:0. В 69-та минута положението за Милан стана безнадеждно, след като прочутото ренде Масимо Амброзини направи груб фал и справедливо бе изгонен с втори жълт картон. Тогава на сцената излезе главният съдия Мауро Бергонци.
Буквално в ответната атака той възстанови статуквото, след като отстрани Кристиян Терлици от Сиена за безобидно нарушение (1:50 в клипа). Върхът на навеждането беше в 84-та минута (2:20 в клипа), когато Балотели падна за няма нищо в наказателното (само преди 10 минути бе получил жълт картон за симулация!!!), а Бергонци само това чакаше и наду свирката - дузпа за Милан. След това бе ясно, че ще вкарат и победен гол и ще завършат на трето място.
А мачът Сиена - Милан между другото завърши и с красива обръщалка - първо 1/краен 2...

Няма коментари:

Публикуване на коментар