Моята снимка
Блогът представлява хомогенна смес от футбол, музика и литература + щипка разни други благи работи...

събота, 21 май 2011 г.

След премиерата - равносметка

Премиерата на "Истории от Квартала" вече е в историята. Видяхме се, пийнахме, посмяхме се. Първоначалната еуфория премина и вече е време за равносметка на събитието.

Като за дебютна презентация, всичко мина добре. По десетобалната й давам 6. Неуредиците бяха малко, но все пак ги имаше. Купих три туби минерална вода за гостите, а барманът в книжарницата, където се провеждаше събитието, ми сервира новината, че нямало никакви пластмасови чашки... Наложи се раперите да пеят на фрийстайл, защото аудио техниката не беше на висота. Но, пак казвам, като цяло всичко мина добре.

Издателката ми говори първа, след нея разцепиха Атила и СБМ (Орльо, направо разплака майка ми, ман), легендата Ивайло Стоименов продължи с много стойностна реч, след което беше мой ред... Бях си подготвил няколко изречения за съдържанието на книгата, но в момента, в който взех микрофона, ми причерня пред очите и забравих всичко. И аз направих фрийстайл, но за разлика от колегите, доста нескопосан, с което предизвиках искрения смях на публиката. Може пък да е било за добро... Продадохме 15 бройки, което не е зле. Можеше и повече, но основният контингент хора, поканени по Фейсбук, не дойдоха. Не е късно да си купят творбата по каналния ред, де...

Вече официално мога да кажа, че поставихме началото. Все още съм последна дупка на кавала, като интерес и продажби, но колелото вече е завъртяно. Всичко с времето си. Надявам се възходящата линия да продължи и занапред. Книгоиздаването у нас в момента е в невероятно тежко положение - хората просто нямат пари. ДДС, книжарниците и търговските представители обират парсата и това влияе пагубно на човека, който си е излял душата пред белия лист - авторът. Само ще ви кажа, че от моята книга печеля чисто по 10 стотинки на бройка, заради гореизброените фактори. Вие си правете изводите.

Все пак се надявам да се зарибите и да си купите "Истории от Квартала" - хем ще се изкефите, хем ще мога да си купя една баничка с вашите пари :)))