Моята снимка
Блогът представлява хомогенна смес от футбол, музика и литература + щипка разни други благи работи...

петък, 15 март 2013 г.

Бекъм от Фиорентина

Тоя младеж направо се е разглобил :D
Младият бразилски нападател Джексон Бекъм Диего Сократес да Силва Исус в момента е никому неизвестен играч, но със сигурност вече получава внимание от медиите и феновете не само заради уменията си с топка в краката.

Талантът има цели шест имена, а три от тях е избрал баща му, кръщавайки сина си на любимите си футболисти.

18-годишният играч на Фиорентина не крие, че не се срамува от многото имена, с които е кръстен, тъй като баща му бил страхотен футболен фен и мечтаел един ден синът му да стане професионален футболист.

"Гледам в интернет кадри с Бекъм, Сократес и Марадона и се опитвам да копирам най-доброто от играта им. Мога да кажа за себе си, че добре играя технично с пета, като това съм научил, гледайки Сократес. Бих искал да притежавам качествата на съимениците си", коментира младият футболист на "Ла Виола" в интервю за "Скай Италия".

Талантът признава, че съжалява само за едно нещо - че в името му няма и Роналдо, тъй като Кристиано бил любимият му футболист.

Бразилският нападател, когото приятелите най-често наричат Бекъм, има и италиански паспорт, като разкрива, че по-скоро би играл за "Скуадра адзура", отколкото за родината си.

"Много сериозно размишлявам върху това - искам да играя за Италия. Тимът на Чезаре Прандели играе много по-зряло тактически от Бразилия, а и аз искам да играя с Марио Балотели в един отбор", демонстрира самочувствие бразилският Марадона.

18-годишният талант все още няма мачове за първия отбор на Фиорентина и играе за юношите старша възраст с треньор Леонардо Семпличи.