Моята снимка
Блогът представлява хомогенна смес от футбол, музика и литература + щипка разни други благи работи...

неделя, 10 ноември 2013 г.

Даниеле Конти

Два страхотни гола от разстояние. И усещане за един негов съименник, чието първо име е Бруно :))

С две петички

Добре ли е?

Спартак М - Зенит

Най-добрият мач от руската Премиер лига, който съм гледал през живота си. Истински спектакъл и зверско напрежение, почти до края. Зенит започна смазващо - ранен гол и дузпа в 17-та минута. Може да се каже, че спасяването на Ребров спаси и цялата среща за Спартак.
След това - истински рецитал на Юра Мовсисян. Истински хищник в наказателното, а първият му гол беше просто уникален. Хълк заши една от фирмените си шайби - мощен прав удар, за да задържи интригата до последния момент. В 83-та минута традиционно тихичкият Денис Глушаков вкара най-паметния гол в кариерата си, навързвайки цялата отбрана на Зенит за крайното 4:2.
Единственото жалко нещо е, че това страхотно дерби се игра пред не повече от двеста фотографи, журналисти и официални лица (както и предният сблъсък с Локо Москва). И всичко това заради невъздържаното поведение на част от ултрасите на Спартак срещу скромния Шинник за Купата на Русия. При всичките голове днес стадионът кънтеше кухо, като гробница. И за пореден път трябва сериозно да се замислим, че основната цел на футбола е просто да радва хората...

Spartak Moscow 4-2 Zenit St. Petersburg... by footyroomcom

Челси - УБА

Три неща за този мач:
- Ето'О наистина се оказа едно много хитро копеленце
- Чех лееко-полеко отива към пенсия
- Дузпата беше смехотворна