Моята снимка
Блогът представлява хомогенна смес от футбол, музика и литература + щипка разни други благи работи...

четвъртък, 26 септември 2013 г.

Рома

Скритият претендент за скудетото. Мощна лятна селекция (Строотман, Майкон, Ляич, Жервиньо), в комплект с няколко от топ играчите в калчото - Тоти, Де Роси и Пянич. За капак може да добавим и солидния специалист начело - Руди Гарсия, извел френския Лил до титла преди два сезона. И един много важен детайл - отборът не е ангажиран с участие в евротурнирите и ще може изцяло да се концентрира върху представянето си в шампионата ;)

Рома вече има 5 победи от 5 мача, а последната жертва на "вълците" се казваше Сампдория - комфортно 2:0 като гост. Голът на централния защитник Мехди Бенатия е уникален и безспорно е номер 1 за изминалия кръг в Серия А.

Монако

"Монегаските" продължават да къртят и са устремени към постижение, което не е правено от десетилетия във Франция - новак да спечели Лига 1, директно след промоцията си в елита. Головата машина Радамел Фалкао вече има 7 гола в 7 мача.
Единственото жалко нещо е, че класният отбор на Монако, притежаващ толкова богата история (през 2004-та дори играха финал в Шампионската лига), и с такава звездна селекция, много рядко е успявал да напълни клубния си стадион "Луи II", който е с едва 19 000 души капацитет. Последните две домакинства - срещу Лориен и Бастия, например, бяха посетени от едва 8000 човека...

Наполи - Сасуоло

След много силния старт на сезона "небесносините" неочаквано се наакаха срещу опашкаря в класирането, който миналия кръг падна с 0:7 у дома от Интер. Тоя мач ми изяде тотото, но поне головете бяха жестоки :))