Моята снимка
Блогът представлява хомогенна смес от футбол, музика и литература + щипка разни други благи работи...

четвъртък, 16 юни 2011 г.

Гарра-та ще просперира във Фрайбург

“Гарра”. Пишело се с двойно “р”, каза ми го един колега от “Меридиан Мач”, който е завършил френска филология. Съгласих се – все пак съм прост среднист. След това говорих и със самия Дембеле. По телефона, но не на френски, а на английски. Оказа се, че го знаел добре.

Гарра-та е пич. “Hi, Garra, how you doing? – Well, I don’t wanna talk!”. Веднага ми го казваше, а след това аз безуспешно се опитвах да измъкна нещо интересно от него. При втория ни разговор, два-три дни преди да подпише с Фрайбург, явно напрежението си каза думата и малко си поизпусна нервите. Понахрани Гонзо, после за една бройка да ме напсува. Затвори ми, а аз веднага го набрах пак и се избъзиках, че връзката сигурно се е разпаднала. Той подчерта, че няма нищо такова и че нарочно е тръшнал слушалката. Такъв ще го запомня преди всичко – импулсивен и прям.

Гарра-та ще просперира в Германия. Трябва му само мъничко късмет в началото. Не е суперзвезда, но е достатъчно постоянен, нахъсан и почти не се контузва. Перде е и не му пука. Вече официално има семейство, което ще поуталожи бунтарския му нрав. Има и няколко съвсем обективни фактора за бъдещ негов успех. Фрайбург е до границата с родната му Франция, а в самия отбор има едно 7-8 човека, които свободно говорят френски. Това със сигурност ще го предразположи да даде най-доброто от себе си. Освен това е възможно другата голяма фигура в атаката на Фрайбург – сенегалецът Папис Сисе, да не бъде продаден, и двамата с Дембеле да заформят страховит тандем.

Гарра-та ще вкара поне 15 гола през следващия сезон. Сега като се замисля, спокойно може да се окажа един от последните хора, говорили с него по българския му телефонен номер, преди той да бъде прехвърлен на някой друг, а самият играч да получи нов служебен gsm от немците. Днес колегите ми казаха, че са го търсили цял ден, но не е вдигал... А може би съм разменил няколко думи с бъдещия голмайстор на Бундеслигата? С това изречение май изцяло си спечелих презрението на червените фенове. Но тук не става въпрос за Левски и ЦСКА. Просто трябва да се научим искрено да се кефим, когато някой човек успее да се реализира. Трябва да спрем да бъдем хейтъри...

P.S., няколко години по-късно: Признавам, че като го чета сега, това е един от най-смешните материали, които съм писал. Но също трябва да се признае и че Гарра-та е абсолютен малоумник. Дори като четох за последно, се е изкарал невменяем пред съда, за да не плати някаква брутална неустойка по проваления си договор с Фрайбург :D