Моята снимка
Блогът представлява хомогенна смес от футбол, музика и литература + щипка разни други благи работи...

петък, 20 януари 2012 г.

Шокиращо!

Досега, в над стогодишната история на немския футбол, не се бе случвало клуб да похарчи 30 млн евро за нови попълнения през зимната пауза. Особено шокиращо е, че не става въпрос за някой от грандовете - Байерн, Дортмунд, Шалке или Вердер, а за 12-тия във временното класиране Волфсбург, както и че тази крупна сума е платена за няколко напълно неизвестни имена.
Признавам си, че от тези футболисти съм чувал единствено за Виериня (техничар, бивш играч на Порто). Повечето са на по 19-20 години и току що са направили дебюта си в професионалния футбол. Поразява ме лекотата, с която Волфсбург са пръснали толкова пари "на тъмно". До края на трансферния прозорец остават още почти две седмици и няма да е чудно ако огромната сума набъбне още повече. За отрицателно време тези голобради момчета ще трябва да сформират гръбнака на отбора. Дали ще се справят с това тежко задължение? Пределно ясно е, че се цели една солидна инвестиция за бъдещето, но дали първата задача на тази селекция няма да е измъкване от Втора Бундеслига?

Майкон и Божинов

Дъглас Майкон от Интер вкара уникален гол при победата на Интер над Дженоа с 2:1 за Купата на Италия. След по-малко от седмица "нерадзурите" ще гостуват на Наполи, в четвъртфинална среща от турнира.
">
Валери Божинов отново прояви своенравния си характер. В мач от Купата на Лигата срещу Морейренсе снощи, нападателят на Спортинг Лисабон избута съотборниците си Елиас и Матиас Фернандес и реши на своя глава да бие отсъдената дузпа в продължението на срещата. Вратарят на гостите Рибейро обаче изби удара му и мачът завърши 1:1. Божинов пък със сигурност ще понесе сериозна финансова глоба за своеволието си.
">