Моята снимка
Блогът представлява хомогенна смес от футбол, музика и литература + щипка разни други благи работи...

неделя, 27 май 2012 г.

Пиян съдия 2 - този път не е футболен


Трябваше да пусна този материал още преди 2 месеца, веднага след излъчването му по Нова. Отново става дума за съдии, но за разлика от пияния на кирка беларусин Сергей Шмолик, не са футболни. Този път изловените са висши магистрати от Софийския градски съд - хора, които ежедневно променят съдбите на много хора с решенията си. Просто чуйте за какви количества пиене става въпрос. Безспорен рекордьор се оказва един чичко с фамилия Пенгезов, който за по-малко от час изпива 2 големи ракии и 2 бутилки (1,5 литра) вино :))))

Кога за последно бихме отбор като Холандия...

С победата като гост на Холандия снощи, националните ни сякаш поставиха едно ново начало пред себе си. Играта във фаза защита беше на ниво, а напред хищнически се възползвахме от малкото шансовете, които ни се откриха. Сега страхотните впечатления не бива да бъдат затривани с лека ръка с едно слабо представяне срещу Турция във вторник. Ето и кога за последно успяхме да победим толкова силен съперник:


Датата е 7 септември, 2002-ра - преди почти 10 години. Гостуваме на Белгия, която преди няма и три месеца е играла 1/8 финал на световно първенство срещу Бразилия. С голове на Зоран Янкович и Стилиян Петров поваляме "червените дяволи" в Брюксел. След това бием и Хърватска и се класираме за Евро 2004 - последният голям форум с наше участие. Разбира се, Белгия не е съперник от ранга на Холандия, но резултатът още респектира. Дано сега историята да се повтори.