Моята снимка
Блогът представлява хомогенна смес от футбол, музика и литература + щипка разни други благи работи...

четвъртък, 4 август 2011 г.

Интервю с една звезда

Напоследък спрях да пиша в блога си, за което се извинявам на "многобройните" си читатели. Работа, работа - знаете как е. Сега се завръщам с гръм и трясък :)
Не всеки ден може да се направи интервю с бивш футболист на Ливърпул. Случи се на най-странното възможно място - порутеният стадион „Локомотив“, след мача на „железничарите“ с гръцкия Атромитос. В атинския отбор се подвизава камерунският вратар Шарл Итанж, който има записани 7 официални срещи с легендарната червена фланелка. Отделно има към 200 мача за Ланс, 20 от които в евротурнирите. Той изгледа контролата с Локо (София) от трибуните, дегизиран със слънчеви очила и суитчър. Въпреки това го познах и след срещата го налазих за интервю. Бях единственият представител на българска медия, който прояви интерес към него. В скромната ми кариера на журналист, това се очертава като своеобразен връх. В момента Итанж не е от най-известните, но аз много се изкефих, че успях да говоря с него. Интервюто вече бе отпечатано в "Меридиан Мач", преди няколко дни. Ако не сте успели да му се насладите, сега ви се отдава тази възможност :)


-Шарл, коментарът ти за мача с Локо (София)?

-Подходихме много сериозно към срещата и спечелихме напълно заслужено. Спокойно можехме да бием и с по-голям резултат, но сме доволни и на този.


-Защо не влезе в игра срещу „железничарите“?

-Контузен съм и ще бъда извън терените още няколко дни. Не е нещо сериозно, скоро ще бъда напълно възстановен.


-Какви са впечатленията ти от съвместната работа с Драгомир Окука в Кавала? Преди това той бе начело на съперника ви Локомотив (София)...

-Честно казано, не съм се засичал с него в Гърция. Периодът ми под наем в Кавала свърши през май 2010, а той е застъпил като старши треньор няколко седмици по-късно. Все пак знам от други футболисти, че е доста добър специалист.


-Какво знаеш за българския футбол?

-Кaто цяло не знам много. На подготовка сме в Правец, но нямаме време за разходки из страната. Чувал съм, че Левски е най-популярният клуб в България. Гарра Дембеле игра там. Не го познавам лично, но следя кариерата му. Класен футболист, миналият сезон вкара страшно много голове. Знам също, че и ЦСКА (София) е реномиран отбор. Ще играем контрола с тях на 2 август. Ще е наистина интересно, това е една отлична възможност да си сверим часовниците срещу силен тим.


-Знам, че си бивш играч на Ливърпул. Какво е усещането да играеш рамо до рамо с толкова известни имена?

-Наистина е много приятно да работиш с хора като Торес, Рейна, Карагър и всички останали. Преди всичко те са много големи хора и професионалисти. Капитанът Стиви Джи е страшен пич. Винаги можеш да поговориш на четири очи с него, да го потърсиш за съвет. Периодът ми в Ливърпул наистина беше много полезен за израстването ми като футболист.


-Какви са очакванията ти за новия сезон в Гърция? Ще преследва ли Атромитос място в евротурнирите?

-Супер Лигата започва в края на август, така че още има време. Засега гледаме да тренираме на пълни обороти и колкото се може по-бързо да навлезем в оптимална форма. При наличието на грандове като Олимпиакос, Панатинайкос и АЕК ще бъде нереално да се целим в титлата. Просто ще се опитаме да печелим колкото се може повече точки и ще видим къде ще финишираме в края на шампионата. Миналият сезон играхме финал за купата на Гърция, надявам се да повторим това постижение, а защо не и да спечелим трофея. Целта ни е най-вече да се оформим като отбор, с който всички да трябва да се съобразяват.

P.S. Две години и половина след това интервю, Шарл вече е играч на турския Коняспор и почти сигурно ще бъде титулярен вратар за Камерун на Световното в Бразилия догодина. Явно пожеланията ми за успех след нашия разговор са свършили работа :)))

Няма коментари:

Публикуване на коментар