Блогът представлява хомогенна смес от футбол, музика и литература + щипка разни други благи работи...

сряда, 14 ноември 2012 г.

Без никаква промяна

Вчера Дисциплинарната комисия към БФС наказа вратаря на Левски Пламен Илиев с два мача и глоба от 800 лева, за това че при спряла игра ритна футболиста на Ботев (Враца) Николай Маринов миналата събота. По този начин стражът пропуска голямото дерби с Лудогорец, идната неделя.

Ашколсун, този път ДК си свърши съвестно работата. Дали обаче критериите за наказание са се променили реално? Отговорът продължава категорично да бъде „не".

На всички е ясно, че ако Левски гостуваше на друг силен отбор, но без реномето и позициите на Лудогорец в момента, Пламен Илиев щеше да започне да изтърпява наказанието си (ако изобщо му е било наложено такова) след съответния двубой.

Пример - червеният картон на Владимир Гаджев срещу Локомотив (София), който го изваждаше от Вечното дерби с ЦСКА. От ДК правиха, струваха, но намалиха санкцията на Гаджев (която трябваше да бъде поне две срещи, както се полага за удар без топка) и той излезе срещу „армейците". Вече съвсем друг е въпросът за приноса му към играта на „сините", които загубиха с 0:1.

ДК и изобщо цялото БФС продължава да отчита дейност като сурово наказва хора от Миньор и Етър, а истинският проблем си остава - силните на деня продължават да се ползват със специален статут.

Когато Литекс беше тръгнал отново да става шампион, преди година и половина, наказанието на Дока също тихомълком бе намалено, въпреки че направо си удари една класическа глава от свободните боеве в лицето на играч на Пирин. Така той подсили отбора си в два от най-важните мачове за полусезона - с Левски за Купата и с ЦСКА за първенство. И накрая Литекс отново вдигна титлата.

Съдията на Левски - Ботев (Враца) Ахмед Ахмед пък бе наказан да не свири до края на годината заради това, че не раздаде по един червен картон на Илиев и Маринов, а в доклада си е описал инцидента. Не че е много де - официалните мачове до края на 2012-та се броят на пръстите на едната ръка, но и тук прозира жаждата на ДК да си намери изкупителна жертва, която да опере пешкира.

И за финал - кога ли най-сетне някой ще се престраши да отсъди дузпа срещу Лудогорец? Вече 51 поредни мача никой не е дръзнал да го направи. Вероятно смелчагата ще бъде застигнат от съдбата на Ахмед Ахмед, ако не и по-зле...

Няма коментари:

Публикуване на коментар