Моята снимка
Блогът представлява хомогенна смес от футбол, музика и литература + щипка разни други благи работи...

събота, 29 октомври 2011 г.

Как чичо Митко гушкаше Платини

Пет Момента от Вечното дерби:

1.Как Чичо Митко гушкаше Платини – Бразилецът със сигурност беше най-добрият на терена във Вечното дерби. Дръпнат по-назад от типичната си позиция на таран, Платини бе душата на ЦСКА – дриблираше, стреляше, подаваше, отнемаше топката. Единственият човек, който се оказа способен да го засенчи в петък вечер на националния стадион бе легендарният Димитър Пенев. Броени минути след безценната победа с 1:0, чичо Митко даде воля на емоциите си и награби Платини пред тунела. Съвсем искрено и спонтанно Стратега прегърна футболиста и го разцелува по бузите. Нещо като кавър версия на срещата между Вестникаря и Роко (който е чел книгата ми, знае за какво говоря). Абе получи се наистина готино.
2.Гонзо е перде – Може да не е сред най-добрите наставници, но Георги Иванов за пореден път се доказа като истински мъжкар и перде. Едно описателно изречение обобщава най-добре всичко – публиката от сектор А мощно псува Гонзо, който, леко брадясал, облечен с черен балтон и черни панталони, сочи ухото си и ги приканва да увеличат децибелите.
3.Галчев и Коста Стоянов лично дадоха тон на “К*р за Левски” – Изглежда обаче не зрителите, а двама от играчите на ЦСКА са чули по-добре призива на Гонзо. След края на срещата Боби Галчев и Коста Стоянов застанаха на пистата до тунела, прегърнаха се през рамо и дадоха тон на емблематичния рефрен “К*р за Левски”. Макар да не са кореняци софиянци, те със сигурност ще бъдат записани със златни букви в армейския фолклор заради тази своя проява.
4.Полицията не пусна Халилович и Живец – БГ полицаите наистина са идиоти. Докато всички журналисти чакахме феновете, намиращи се извън сектор А да се изтеглят, покрай нас минаха Денис Халилович и Саша Живец от ЦСКА. Те чинно обясниха на спиращите ги да си тръгнат от стадиона куки, че са футболисти и няма да направят някой зулум. Полицаите обаче ги гледаха както сомалиец гледа кюфте и изобщо не вдяваха за какво става въпрос. Нещо повече – те продължиха да не вдяват дори след като няколко човека на чист български им обясниха за какво става въпрос. През това време Халилович и Живец се въртяха като пумпали и се чудеха къде са попаднали...
5.ЦСКА просто бяха по-добри – Добре или зле, реалностите са такива. ЦСКА просто надигра Левски и заслужено спечели. “Армейците” раздаваха по-добре топката, изглеждаха по-остри и седяха по-компактно в защита. Постоянната смяна на местата на Платини, Зику, Мораеш и Делев в нападение понякога объркваше и тях самите, но това е положението – грешки на растежа, които ще се изчистят с времето. Ще бъде интересно дали "червените" ще се разделят с някой от ключовите си футболисти през зимата или ще надградят над сегашния добър състав с още 2-3 качествени попълнения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар