Блогът представлява хомогенна смес от футбол, музика и литература + щипка разни други благи работи...

неделя, 23 октомври 2011 г.

Сашо Александров е за затвора

Пет Момента от изминалия уикенд:1.Ужасяващото влизане на Сашо Александров срещу Грегъри Нелсън – От доста време не бях виждал подобна балтия по българските терени. Преди година и половина един кретен от Несебър счупи крака на вратаря на Академик Калоян Михайлов, в мача бараж за влизане в А група – за всеобщо щастие, сега римейкът на Сашо се оказа далеч по-неуспешен. Нелсън се отърва с лека травма, след опита за ампутация, и ще бъде на линия за Вечното дерби идния петък. При всички положения обаче касапинът от Черно море трябва да бъде сурово наказан. Поне едно три мача аут плюс тлъста глоба. Може и да се измисли нещо иновативно – да го вкарат в затвора за 2-3 седмици, за да си вземе поука и да стане човек. За Иво Иванов от Левски важи абсолютно същото, но неговият шпагат срещу Георги Филипов от Калиакра беше някакси, хм... не чак толкова зрелищен.
2.Безумията на Пламен Илиев срещу Калиакра – През последните няколко месеца младото момче от Левски показа първи сериозни признаци на звездеене. Дели се от лагера на младежите и пътува самосиндикално за Ловеч, демонстративно пуска снимки с гаджето си в Интернет. Типично пуберски изцепки, тип “вече съм на върха и не се страхувам от никого”. Славата, в комплект с табелата “София” явно му идват в повече. Тапата изхвръкна с мощна сила и сега бързо трябва да се намери човекът, който да запуши бутилката преди сблъсъка с ЦСКА...
3.Боят на Сити над Юнайтед – Да видиш как “червените дяволи” падат с 1:6 на собствения си стадион, не се случва често. По-големият ташак е, че до 89-та минута губеха със скромното 1:3. Струва ми се, че сър Алекс подходи малко високомерно към срещата и реши, че я е спечелил още преди нейното начало. Все пак нищо не е свършило. Сити сякаш са готови за титла, но не мислите ли, че след похарчени около 1 милиард паунда за селекция през последните три и половина години, тя ще бъде твърде пирова? Футболистите на “гражданите” сигурно се чувстват като кукли на конци.
4.Норич дойде, не се изплаши и взе точка от “Анфийлд” – “Канарчетата” нагледно показаха как един по-малък отбор не трябва да се насира предварително, при гостуване на голям съперник. Макар, че получиха гол, те не се изплашиха, запазиха самообладание и продължиха да играят стегнато, в чакане на удобния момент. И той дойде. Е, накрая имаше и сериозна доза късмет, но Пул сами са си виновни за пропуснатите положения.
5.Големият Матея Кежман май ще се окаже пълна дупка – За 400 игрови минути, някогашното страшилище за вратарите в Европа още не е успял да вкара гол с екипа на БАТЕ Борисов. Говорим за противници от ранга на Торпедо Жодино и Нафтан... Трансферът му в Беларус май ще се окаже пълна дупка – най-вече за БАТЕ, които пръскат излишни пари за една гигантска заплата без никакво покритие. Единственото оправдание за привличането на Кежман е той да повлече крак и някое друго голямо име също да си каже “хей, в Пущата не било чак толкова зле”. Нещо като трансферът на Жардел в Черно море...

Няма коментари:

Публикуване на коментар